حدود 95% عربستان صعودی را صحرا ها و بیابان های خشک و خاک غیرحاصلخیز تشکیل می دهد و هیچ رودخانه دائمی در آن وجود ندارد و سالانه فقط 4 اینچ باران در آن می بارد
اما چطور این کشور به یکی از بزرگترین صادرکننده های سبزیجات، میوه و محصولات لبنی تبدیل شده ؟ و حتی در سال 1990 بزرگترین صادرکننده گندم در جهان بوده؟
در سال 2016 میزان زمین های کشاورزی این کشور به 35000کیلومتر مربع رسید. در 60 سال گذشته عربستان 24000 کیلئمتر مربع بیابان را به زمین های حاصلخیز کشاورزی تبدیل کرد
وقتی به عربستان فکر می کنیم آب و هوای گرم و بیابان های داغ را تجسم می کنیم و در ذهنمان به این سوال می رسیم
“آن ها آب مورد نیاز برای کشاورزی را چگونه تامین می کنند؟”
عربستان صعودی علاوه بر ذخایر عظیم نفتی، ذخایر آب زیرزمینی هم دارد.
این کشور آب را از ذخایر آب زیرزمینی پمپ می کند تا بتواند مقیاس زیادی زمین کشاورزی را ساپورت کند
از آنجایی که آب و انرژی گران هستند و باید در مصرف آن ها صرف جویی کرد، عربستان برای مدیریت آب و انرژی از روش آبیاری چرخشی استفاده می کند. این روش آبیاری توسط فردی به نام فرانک زایباخ ابداع شد و یکی از بهترین روش های آبیاری شناخته شده است.
همانطور که مشخص است آبیاری چرخشی حول یک محور دایره ای شکل می چرخد که همزمان می تواند از سم ها و کودهای شیمیایی آبی هم استفاده کند. به دلیل انجام همزمان چندین کار، کارایی این روش بالا می رود.
این روش در مقایسه با بقیه روش ها آب کمتری مصرف می کند و عربستان حدود 50 سال است از این روش برای آبیاری مزارع خود استفاده می کند.