تاریخچه یونسکو
یونسکو (سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد) به عنوان یک نهاد تخصصی سازمان ملل متحد، با ترویج آموزش، علوم، فرهنگ و ارتباطات در راستای تقویت انسانیت مشترک ما فعالیت میکند. استانداردها را تدوین میکنند، ابزارها را تولید نموده و دانش را توسعه میدهد تا راهکارهایی برای برخی از بزرگترین چالشهای عصر حاضر خلق کند و جهانی با برابری و صلح بیشتر بسازد. حفاظت از تنوع زیستی، رویارویی با چالشهای هوش مصنوعی، پیشبرد آموزش باکیفیت، صیانت از میراث فرهنگی و تضمین دسترسی به اطلاعات معتبر، نمونههایی از فعالیتهایی هستند که یونسکو با همکاری ۱۹۴ کشور عضو خود در سراسر جهان انجام میدهد.
آزمایشگاه عقاید
یونسکو به مثابه کانون فکری، به عنوان مرکز جهانی مبادله اطلاعات و آزمایشگاه ایده ها فعالیت میکند و مطالعات آینده نگرانه انجام میدهد.
هنجارسازی
یونسکو نقش سازمان معیارگذار و ناظر جهانی را بر عهده دارد و به صورت بندی مسائل فکری، هنجاری و اخلاقی از طریق تدوین دستورالعمل ها، توصیه ها و کنوانسیون های بین المللی میپردازد.
مرکز مبادله اطلاعات
یونسکو مانند سایر نهاد های تخصصی نظام ملل متحد، حافظ و امانت دار دانش به دست آمده در گستره فعالیت های خود است و به عنوان مرکز اصلی مبادله اطلاعات در زمینه گردآوری اطلاعات از کشور های عضو و تبادل و اشاعه برابر و عادلانه در بین آنها فعالیت میکند.
ظرفیتسازی
این سازمان از طریق فعالیت های آموزشی، علمی و فرهنگی، که در کشور های عضو انجام میدهد، تلاش مکندتا توان فنی، علمی و انسانی آنها را برای مشارکت فعال در زمینه های فعالیت خود و نیز پر کردن شکاف علمی بین کشور هایشمال و جنوب تقویت کند.